mandag 4. mai 2009

Vårønn

Detti er vel no som itte spesielt intereserer bloggdamer mæ sans for strikking, blomster og hage, men de flest lik vel å ha mat på bordet, så derfor en liten presentasjon ta dæ som foregår på og rundt Farmen nå om dagen. Itte bære om dagen forresten. Si ittno åt Arbes-tællsynet for her går det i ett frå 6-7 om mårrån tæll minsk kl 10 om kvæl. Er Gubben innatt særlig før halv ællve, så kjæm det frå kjærringa hass: “Jøss, tidlig innatt nå a” og så en liten latter.  Men joa, dom har tre matpauser i løpet ta den tida, vi er da itte slave-drivere, hehe.

 

April 2006 048

Settepoteter sorteres og sjekkes.

02 03

Djupe, rette fårer lages og strenglegges. (Steiner fjernes frå potetfåra)

Vi har verdens beste gardskar som lager verdens retteste fårer!!!

bilde 116

Hænn kunne vi itte klart øss ute, så vi får sende en takk åt a Nina som låner’n bort så mange ta døgnets timer denni fineste årstida.

 

04

Gjødsel må tæll. Vi har dessverre lite dyregjødsel å by poteta.

05 

345

Klart for potetsetting.

 

bilde 114

Store og små steiner må vike plass for potet, kønn og lauk.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her skal det snart sås kveite.

Oppdrag LM 013

Såmannen i gang.

 

 

LÆRKA JUBLER HØYT I SKY

Sea Gubben har ca 1 000 000 kvadratmeter “kjøkkenhaga” og Gamleheksa bære 2 kv.m, så har hu litt bære tid enn hænn tæll å gå på fotosafari i kvitveis-skauen. Det er synd itte fuglelyder og bekkesilder høres frå bilder, men mæ litt innlevelse så går det vel.

Mai2009 027

Mai2009 025

Mai2009 022

“Med en enslig tulipan på bemerkelses-da’n” Joa, Gamleheksa har navnedag i dag…

Mai2009 034

Mai2009 036

Mai2009 040

Mai2009 045

Mai2009 047

Og alle var enige om at det var en fin vårdag på Toten. Slik kunne en skolestil på barneskolen ha sluttet…. ;)

Vinner_Fotosafarilogo Huttetu, detti vart et langt innlegg. Det borde vara premie åt dom som orke å kåmmå seg helt tæll slutten her.

15 kommentarer:

Orlaug sa...

Hei!
Eg var fyrst i mål......og for eit fint innlegg.
Synest det er veldig kjekt å sjå litt frå gardsdrifta....kanskje fordi me putlar litt med det same...om enn i ein heilt anna målestokk.
Veret noko smått og puslete detta me driv med i desse bratte bakkane.
Men, men...me trivst med det og me kan ikkje alle vere like.....heldigvis.
God mandag vidare!!!!

Silje sa...

j orke d j... og ja, kjedelig å sitte inne i forelesningssal nåå. og for sikkerhets skyld skulle j pådra meg en fin huggupine der j satt, så i kveld blir d ittno jobbing. for å sitta foran en data i 5 timer med tendens til migrene orker j itte:O ha en fin æfta!

Spurven sa...

Hei - takk for sjuna(titten) - koselig!
Her begynner snøen å gi litt slipp - innlandet e jo seinare enn fjord- og kyststrøk, også her nord. Men d e no håp i hengande snøre, det tiner og snart sprett det i beddan. Grønt er en skjønn farge!

Du må no ha ei fin uke!

Julies sa...

Så fint at dekk sørger for at vi får mat ! Jeg har akkurat satt fløtegratinerte poteter i ovnen, je !
Supert innlegg !

GAWO sa...

Jeg ble imponert over de svære åkrene. Og alle de settepotetene da. Det var noe annet enn min lille åker på 1.95 x 1.80 ... sånn ca. Og jeg har bare klart å finne 13 settepoteter. Er på jakt etter flere så får du noen til overs bør jeg vel ta en tur til Toten.
Koselig innlegg fra din kant dette her :-)

Orlaug sa...

Hei igjen!!!
Eg fann faktisk eit innslag med pilfletting i programmet Grønn glede, på nett-tv.
Dette var frå 2006.....der dei laga eit gjerde.....
Takk for tipset!!!!

Gry sa...

For en diger gård! Men hva var det hvite på marken....? ;) For meg som ikke bor så landlig til virker det veldig forlokkende!

Gry sa...

Og slik en sjarmerende gårdskar!

Anonym sa...

Då blir det premie på meg óg då gitt :D Det ser så herleg ut med svarte nypløgde åkre og sol frå blå himmel! Kjenner lukta nesten heilt hit.. :)

elle-melle sa...

Det var bare koselig og slett ikke langt. Det er mye lettere å gå på tur her i bloggland enn i den "virkelige" verden. Jeg elsker å gå på tur, så jeg blir gjerne med på flere.
Det ser så koselig ut på Toten at jeg får nesten lyst til å flytte.
Jeg har alltid hatt en drøm om å være bonde, men det ble det ikke noe av. Ikke kjenner jeg noen bønder og ikke vet jeg vel noe om hvor tungt og strevsomt det er heller. Men drømme kan jeg jo!
Det henger vel sammen med min kjærlighet for naturen og alt som gror tror jeg.
En onkel av min far drev et lite bruk for mange år siden. Vi var alltid der og hjalp til med hesjing da jeg var barn, og jeg elsket det.

ANNEPÅLANDET sa...

Fint innlegg om bondens liv om våren! Da blir det pottitter på bordet i år også!
Ha en fin vårkveld!

Frøken Lykkelig sa...

Et nydelig innlegg!!! Takk for en fin gjennomgang av litt av det som skjer på gården!

Og jeg skulle gjerne gått på tur i deres områder! Gosh a meg for nokken alvorlig fine bilder!

Fantastisk Gamleheksa :-)

♥bagatellar♥ sa...

Litt av nokre åkrar de har, ikkje slett same areala her i traktene, men me har vel litt meir fjell kan en vel sei... Så flotte bilder, deilig med denne tidlege våren me har i år, ser ut til at den er komen på Toten også. Skulle nesten hatt både traktor og gravemaskin her i hagen, den har vore neglisjert i 17 år, spesielt på nedsida av huset der det er bratt helling. Skulle nesten hatt klatreutstyr og sikra seg med når ein går laus med jernrive og grev, for skal ein ta i litt for å røske laust så er det ikkje fritt for at ein kan ramle bakover og ende i fjøresteinane hehe.

Jannickes Hjemmekos sa...

Hei
Første gangen jeg er innom bloggen din, men denne likte jeg så godt at jeg vil følge den - regner med at det er greit. Har scrollet meg nedover og du har mye fint. Ønsker deg en fin dag.

mormonsen sa...

Arti innlegg! Ingen problemer med å lese helt ned. Litt forskjell fra oss i borettslaget som planlegger parsell med 4 render hver! Men potetentusiast er eg lell!