torsdag 14. mai 2009

Mjøsas hvite svane

OLYMPUS DIGITAL CAMERA          

og Svanens svarte skit.

I mange år har det vøri et strids-tema at Skibladner slæpp møkka (ja, kloakken da, hvis det høres bære ut) rætt uti Mjøsa. Riksantikvaren nekter bestæmt å montere en tank som kænn samle opp “godsaken”. Derfor har båten seilt på despensasjon mens skitten har rønni rætt uti drekkevatnet våres. Det kænn umulig vara behov for no enormt stor tank når båten bære er utpå noen timer i slengen.

Nå har imidlertid noen glupe huggur i departement og ændre finere organer fønni ut at kverne-do er tingen. Mæl vi opp møkka, så er a itte farlig. “Dæ vi itte ser, har vi itte vondt ta” er filosofien i denni strutsepolitikken. Men etter å ha arbedt mæ drekkevatn-kvalitet noen år, så er je vel itte akkurat overbevist om at detti er så lurt. Det er itte et tilfeldig synlig dopapirflak utpå vatnet som er farlig her, det er jo det vi itte ser som vi skar prøve å unngå. Svartedikesaken i Bergen skulle vara et godt eksempel på dæ. Ja, Mjøsa er stor, men å redusere risikofaktorer er nå allikavæl det tryggeste. Dodøren på Skibladner er stengt mæ en trå når båten er ved lænd, hvis manskapet husser på å henge den hyssingen framfor døra da. Dæ stopper nok sikkert dei verdig trengende hvis dom virkelig MÅ ;)

Litt utblåsning i frustrasjon herifrå i dag, men det får da vara måte på dom-skap.

Dette kunne vøri Kloak-tema i mårrådagens K hos Petunia, men jammen skar je prøve å finne på noe det itte lufter så møkk ta.

Nå håper je bære at dom som har bestemt detti tæk på seg Keisern’s nye klær i 17.mai-toget. Det er dæ du trur, som du ser.

10 kommentarer:

Stoltzen2012 sa...

Så nydelig der den lå :o) Ser at dere har fint vær ved Mjøsa også.. Her i Bergen stiorkoser vi oss og gleder oss til 17.mai i Bergen..Det burde du oppleve en gang.. En stor dag i verdens fineste by! :o) (Ikke patriotisk i det hele tatt..hehe..) klem fra Linda :)

Astrid sa...

Fysj og fy!
Forstår godt at du reagerar på slik gjødsling av drikkevatnet! Æsj!:(
Håpar at nokon finn på ei lur løysing, så slepp ein unødvendig spreiing av E.Coli. bl.a.
Håpar at du elles har det bra! :)

Orlaug sa...

Er det verkeleg slik det føregår.....nesten litt utruleg, etter dei "sakene" ein har høyrt om siste åra.
Håpar dei dei finn løysingar.......og som du seier, måtte vel gå an å bruke ein form for tank.
Skjønar godt frustrasjonon....

Maret sa...

Uff og huff....
Dette har vel vert kjente saker i mange år, men så er det alt det andre då..
Båten er gammal og flott, kjedelig at eg aldri har tatt meg tid til å reise med den. Og ikkje rekk eg det denne gangen heller..
Men i våre dager, når teknologien er komt så langt, burde det finnast ei ordning for doen her...

Vi får håpe på nokre glupe ide,ar og i mellomtida må du ha ei fin veke..

Sologbolig sa...

For ørti år siden dro eg og ei venninne på campingtur til byene rundt Mjøsa, da tok vi ein tur med Skibladner. Det var ein flott opplevelse og eg tenke alltid tilbake på det med glede. Hørte her ein dag på TV om denne do-problematikken. Når mange vil ha noe å si, så er det vel ikkje så lett å komme fram til fornuftige løsninger. Ha ein fin kveld.

Julies sa...

Helt enig med deg ! Strutsepolitikk !
Sitter på fjelltoppen og ser over til deg nå og jeg har ikke mye lyst til å tenke på alt som flyter rundt i vannet, nei...

Balke gård sa...

Hei, enig med deg i at dette ikke er bra! Hadde tenkt å ta en båttur på Mjøsa, men eldstedattera sa hun heller ville bade hjemme i badekaret:-)

Klem fra Løten:-)

ANNEPÅLANDET sa...

Er Mjøsa drikkevannet deres?? For noen år siden var det jo store problemer med utslipp fra landbruket, men det er det kanskje slutt på nå. Uansett høres det rart ut at Mjøsa er drikkevannskilde??

Vi tok en tur med Skibladner da ungene var små, med middag og det hele. Det var en fin tur. Ha en fin helg (litt tidlig kanskje, men men)!

Hellig Lykke sa...

For et fint bilde av Mjøsa...:-) Her gjelder det å ha tungen beint i munnen når en leser dialekt, ja for en vestlending altså å lese hedmarking??
Jeg støtter meg til Lindalove.... Bergen må være vakrest i verden om våren og på 17 mai (med fint vær)..
God helg

♥bagatellar♥ sa...

Ein kan saktens lure på kva dess glupe hauda på tinget har inni... sagemask? Eller kanskje oppkverna bæsj??? Det er no greit at båten er verna, men litt omsyn må ein då kunne ta til hygiene. Skal tru om desse kloke hovuda pissar i buksa for å halde seg varme også? Det rimar liksom med resten på ein måte...