tirsdag 5. mai 2009

Vi et “lik-itte-mat”

 løk Snuppa er på praksisjobbing på et hestesenter denni vikua. Sea dæ ligg like ved bæssforeldra, så har hu base der dessi daga. Og da må mor og far passe på å eta slik mat som Snuppa itte lik. Ja, hu er enebarn, men nei, hu er egentlig itte mere bortskjæmt enn ændre tenåringer. Men det er enkelt ting hu absolutt itte syns det passer å eta. Slik som lauk. Og så vi da som dyrker en hel del tonn lauk i året! Tællgangen er det ittno å si på. Men je har itte helt panikk ta den grunn. Ting kænn forændre seg. Da je møtte Gubben, var hænn slettes ingen lauk-etar. Nei, lauk var slik en produserte, men itte åt. Nå derimot har det vørti greie på’n og ‘n kænn finne på å maule bron-stekt lauk. Je veit itte om det er min kokkekunst hæll  endring i smakslauka ått Gubben som er grunn tæll dæ. Men det er nok håp for Snuppa å.

 

Arkiv-bilde. Så stor har itte årets lauker vørti enda.sommerbilde 081 sommerbilde 082Frå lauk-lageret. Jan2009 110

10 kommentarer:

Ingun sa...

Heheh....morsomt inlegg.Her hime et dom heller itte lauk;-))

elle-melle sa...

Her var det ikke noe å si på tilgangen i hvet fall!

Jeg elsker løk og spiser mange kilo i løpet av året. Kanskje har jeg spist noen som kommer fra ders lager!

Det er mange som ikke liker løk før i voksen alder. Jeg husker en episode fra barnehagen, vi stekte løk som skulle i en matrett. Ei lita jente så på og var med på stekinga, men med noe bekymret mine. Hun likte ikke løk sa hun. Etter en liten stund kikker hun på meg og sier: "Pytt, pytt, den forsvinner i kokinga"!
Det må vel sies å være en bra innstilling.

Anna Lisa sa...

Å eg elskar løk!!!!
Det er både godt og sunt. Og det syns min mann også, så vi lagar mykje mat med løk i. Heldig du som bare kan plukke med deg når du trenger det :)
Ha en fin ettermiddag/kveld
Klem

heidi sa...

Løk er godt, og godt er det at vi har slike produsenter rundt omkring! Kos dere med våronna!

Sologbolig sa...

Å løk er jo så godt. Og her i huset spise vi det meste. Har nettopp spist ein stor porsjon med salat, tomater, agutk, paprika og løk. Deilig! (prøve å komme inn i bunaden !! hehe!!)

Orlaug sa...

Løk likar me godt her i huset.....bra at nokon dyrkar det i stor stil.

Maret sa...

Å, så løk da som er så godt. Men eg veit fleire "småpiker" som ikkje bryr seg om løk.....

Ha fortsatt fin veke.

Lisbeth. sa...

Hei, datt innom bloggen din ved en ren tilfeldighet.. Du er jo en super fotograf *** Rett inn på blogg lista mi med deg. :D

ANNEPÅLANDET sa...

Tror det er ganske vanlig at tenåringer ikke liker løk. Selv om jeg syntes det var ok selv, liker jeg det mye bedre nå i voksen alder. Best er løk pakket i folie sammen med havsalt og smør - stekt (eller det blir vel mer bakt) på grillen. Siden jeg ikke er noen stor kjøtteter, er sånne "extras" med div grønnsaker tilberedt på forskjellig vis min klare favoritt i grillsesongen. Og bakt løk topper lista.

Anne sa...

Kjenner man seg igjen min tro??
:-))) gjør nok det ja. tror foresssten jag aldri har besøkt deg før jeg..., så nå skal jeg da gjøre med kjent i bloggen din.

Ha en fin fin dag