søndag 10. mai 2009

Gubbe-suppe og flere fotomodeller

Gubbe-suppe er itte kokt på Gubben, sjøl om dæ sikkert hadde vøri spennende etter 14 dagers inntenst vårønnarbe. Nei, je kæller det Gubbe-suppe for det er Gubben som har dyrke hovedingrediensa i denni enkle komposisjonen.

Mai2009 132

Suppa består enkelt og grett ta potet, lauk, kyllingbuljongterning, timian, oregano og litt kvitlauk som kokes mørt mæ vatn.

 

 

 

 

 

 

Mai2009 133

Etter litt avkjøling en runde mæ stavmikser, litt matfløte og mat-yoghurt, samt salt og pepper etter smak. Serveres med stekt spekeskinke eller bacon.

Og slik koser vi øss! Tæll og mæ Snuppa et lauk når a får den servert slik. Sjøl om hu for lenge sea skjønte trikset og hensikten mæ stavmikser…

 

 

I hælja har det vøri fotomodel-besøk her. Ja, ingen verdenskjente glamour-modeller heldigvis, men kjække småfrøkner frå nabolaget som lik seg foran kamera. Å je er storfornøgd over å få lov å ta bilde ta noen. Snuppa debuterte som traktorkjører på egenhånd i dag og hjalp far sin mæ å tromle, men je og kamera måtte hølde øss unna.

 Anna Marit  MinaAnna

gærnejinter

8 kommentarer:

Orlaug sa...

Den suppa synest eg høyrest aldeles fortreffeleg ut , og so med badon attåt. Nesten so ein får lyst å prøve den oppskrifta.
Flotte modellar du hadde i dag......
Ha ei god veke!!!

Ruth sa...

Suppe er noe av det beste jeg vet. Alle slags supper. Tror jeg må prøve den der. "Gubben" min tror ikke han liker hvitløk, men jeg lurer det nå i maten likevel og han har ikke oppdaget det enda.

Riktig flotte modeller har du hatt. Herlige unger. Bra det finnes mange sånne.

Ha en flott uke.

ANNEPÅLANDET sa...

Den tittelen var veldig heksete - nå har Heksa kokt gubben, tenkte jeg da jeg leste den, men heldigvis tok jeg feil!

Jeg er veldig glad i vegetar, så den suppa skal jeg nok lage en av dagene. Har lagd noe lignende før, men med purre i stedet for løk. Og stavmixertrikset har jeg også brukt mye for å få grønnsaker i de (tidligere) kresne ungene mine.

Ha en fin uke!

Astrid sa...

Mmmmh! Eg er glad for alle middagstips, dette inkludert:) Det såg godt ut og må nok prøvast ein av dei komande dagane.

Slike kjekke modellar du har laga collage av, ungar er herlige! :)

Ha ei fin veke!

elle-melle sa...

Tenk så heldig du er som har all verdens godsaker sånn rett utenfor stuedøra nærmest. Mat laget fra egen produksjon er det noe helt eget med, det smaker så godt! Den suppa så veldig god ut og lurt med det trikset med stavmikser. Det er jammen mye rart en kan få lurt i de som er litt sære i matvanene med et sånt triks.

Flotte jenter i nabolaget:)
Det ser ut som de koser seg foran fotografen!

Snuppa di er tøff, tenk å kjøre traktor helt på egen hånd!
Jeg har aldri i mitt liv sittet på en traktor en gang, men jeg kan tenke meg at det er litt mer vrient å manøvrere et sånt digert kjøretøy enn en liten sykkel som er mitt fremkomstmiddel.

Ha en god mandag!

Frøken Lykkelig sa...

Nam nam.. den der suppen hørtes veldig god ut!!
Nydelige jenter som du har hatt på besøk!
Her er det ordentlig "skitver" i dag... så det gjør meg ingenting at jeg skal på jobb å kose meg :-))
Ha en herlig dag!

Nikoline sa...

Det er ofte det enkle som er det beste... hermed er suppen notert og skal prøvast! Det høyrdes kjempegodt ut!
Ein gjeng med flotte jenter som det lyser glede og morskap av... slik skal det vera:0)
Ha ei strålande veke!

Silje sa...

jupp de sløss:P hehe... men kan ikke kalle de "sukkertøygutter" blir litt feil... må kalle dem barske:P hehe... for i filmens handling er de ikke så veldig sukkersøte... men kjekke JA! :P