fredag 10. juli 2009

S for….

 

abc i bilder

SKREIA

Kartbilde
Nærmeste tettstelle frå Hekseheimen. Nærmeste matbutikk, besinstasjon, lege, post-i-butikk, tja egentlig mye ta dæ en treng for å overleve. Vi som bor enda finere tæll meiner jo at Skreia bære er et gisp på vægen mot Totenvika.

Men på rundtur mæ kamera traff je på litt ta hårt.

 

 

Skreia1

Maj Britt Andersen og Inger Lise Rypdal er frå Skreia. Her er strøket dom voks opp.

 

Skreia2

Skreia3

Landhein Veveri gikk konkurs for snart 4 år sea. Det vart kjøpt opp ta ei bedrift på Vestlandet som trakk ut ælt ta verdier og sætte kroken på døra. Da rauk omtrent 50 arbesplasser og et godt kjent merkenavn vart egentlig borte.

Like ved Landheim møtte je to damer som tok kontakt. Dom lurte på om je var turist som fotograferte der, for det var jo ittno å ta bilde ta der. Vel, nå var det dom som var turister og itte je. Etter å ha tala litt på å Skreia hadde å by på, drog den eiene opp bladet “Vakttårnet” og ville tala alvor mæ meg. Dessverre damer, der går grensa. Je respekterer ændre sine meininger, men da skar je jommen bli respektert for mine å. Je vil vara “turist” i fred i min egen “by”. Her fletter je inn ordet bittelitt SINT.

Skreia4

Hus ta ulike slag.

Skreia5

Lena-elva renn gjønnom Skreia sentrum og har ført tæll industribygging. Nå er det mæste borte, men Kims går som bære dæ. Ja, du har vel smakt Kims chips? Det er en sjans for å råke på Gubben sine poteter når du nyter noen hændfuller mæ potet-gull frå Toten.

Skreia9

Ingen KiMs. Ingen kos.

Skreia6

Nye  Kaffekruset: verdens beste kaffe latte ! JA, helt sikkert (nesten) Koselig er det iallaefall der mæ blid og koselig service. Samlingsplass der mye blir diskutert…. ;)

Skreia7 ,

Turen min endte på den gamle endestasjonen på Skreia-banen. Den jernbanen gikk forøvrig frå Reinsvoll(mitt barndoms paradis) på Gjøvikbanen og tæll Skreia. Men je kjæm itte hau persontrafikken, så det er itte den som har skyld i at je havne i Potetbygda.

På Stasjonen ligg nemlig butikken Leonoras Rom. Den hadde fortjent minst et eget innlegg, men her er iallefall en smakebit.

Skreia8

Skreia10

Denni kreasjonen heng i Leonoras rom og er lagd ta en ta dei to innehavera, Sissel, som  et eksamensprosjekt. Som vanlig var kamerastativet att heme, så dessi bilden yt itte helt rettferdighet.

Ja, detti var min væsle rundtur i et bittelite tettstelle på Toten.

For flere S-er, se HER

31 kommentarer:

Rimkogeren sa...

Jehovaer? Nej Tak.
Synd at væveriet lukkede, men ellers er det en spændende gennemgang - Tak.

Petunia sa...

Kjente trakter dette og jeg ser du fikk med deg Kapp på kartet til ære for meg;)
Det er år og dag siden jeg har vært på Skreia, så jeg hadde nok ikke kjent meg igjen om du hadde spurt uten å legge ut navnet.
Man har ikke alltid øye for det som ligger i nærheten. Man er så vant til å se det, men gjennom fotolinsen får man en helt annet syn. Flotte bilder og stilig redigering. Hvor har du fått laget de flotte collagene?
Og hva heter den varianten du har brukt. Likte de hvite rammene med litt sånn røffe svarte streker rundt.
Jeg sender deg pakken i dag. Den siste tingen ser ut til å la vente på seg, så den sender jeg etter når den kommer. Det er bare en liten tilleggs ting, så jeg sender hovedpremien i løpet av dagen.
Du har den nok ikke til i morgen, men i begynnelsen av neste uke...
God helg!

ElinSire sa...

Grundig innlegg. Likte veldig godt den butikken, Leonoras rom. Der skulle jeg gjerne tatt turen innom :)

Grethe sa...

Takk for flott innlegg. Så mange flotte bilder du har tatt av Skreia.
Leonoras rom ser ut som en riktig god butikk.... iallefall for meg.

karna sa...

Du verden så spennende det var på Skreia ,-),-) Tusen takk for koselig lesning om en kjent plass.

JULIEK sa...

Har hørt om Skreia, men aldri vært der. Den butikken så bare helt nydelig ut da.....masse flott : )

Linecas have sa...

Takk for turen!
Toten er en av de vakreste plassene i landet her etter min mening. Har ei veninnde som bor der.
Den butikken var et syn for guder. Så mye pent på en og samme plassen da.

Marits Hus sa...

For en koselig bildetur dette var ;-)

karna sa...

Hei igjen, og takk for hilsen. Litt sø'over så har du meg, har ikke vært så mange ganger på Skreia. Det er heller Lena, stedet som all transportkomunikasjon glemte. Ha en fortsatt fin sommarsdag ,-)

Anonym sa...

Flot bidrag til bogstavet S. Med billederne af huse i Skreia ser det ud til, at nyere boliger er kommet til, hvormed følger nye borgere, hvilket er godt for fremtiden ;-)
nb. Jeg læste skiltet som Leonoras Hjerte Rom, men det passer nok ikke, eller ???

elle-melle sa...

Så flott det er på Skreia!
Synd med det veveriet, men det ser da ut som nytt kommer til. Den butikken nederst i innlegget så kjempeflott ut. Der kunne jeg sikkert tilbragt mange timer med kikking og sannsynligvis kommet ut litt fattigere.

Petunia sa...

Da er pakke på vei til deg;)
Takk for info om redigeringen. Skal prøve det der!

Lappedilla sa...

Trur je må innom på Skreia når je kjæm sørover på ferie i sommer....

foto CHIP sa...

Du bjuder på en riktig kavalkad av mysiga byggnader och även lite inredningstips :)

Sommertid sa...

Her Kjinte je me igjenn ja ! Itte mange gongen je har vøre der ,men nån stelle setter igen "rare" spor i denna "teflonhjernen"..he he ..
og så fine collager du har laget..men litt nostalgisk/røffe detaljer rundt bildene..
Ha ei toppers helg...det blir vel regn åt døkk au ;)

Orlaug sa...

Takk for turen på Skreia....det var verkeleg kjekt..so masse fine bilder...må innrømme at det er dei to Andersendamene eg tenkjer på når eg høyrer namnet.
Den butikken såg aldeles super ut......
Ha ei flott helg!!

ANNEPÅLANDET sa...

Man lærer stadig noe nytt i bloggeland! Jeg har aldri hatt geografi på skolen (ikke som jeg kan huske i hvert fall) og må innrømme at jeg ikke visste hvor Skreia var. Men Landheim og Kims har jeg jo hørt om såklart! Visste ikke at veveriet var lagt ned, det var trist.

Jeg ble inspirert av kosteskaft-treninga di og måtte skrive et fly-innlegg i dag. Å drømme at man flyr er visst ganske vanlig - så kanskje Darwin tok feil og at vi stammer fra fuglene og ikke apene???? Ikke vet jeg, men en flytur kan anbefales på det varmeste, det er virkelig forfriskende! Jeg er ellers mye plaget av mareritt, så det er godt med litt avveksling.
Ha en fin helg!

ANNEPÅLANDET sa...

Hei igjen! Nei, jeg visst ikke at det var heksefestival i Vardø. Kan jo FLY dit - på kosteskaft...

Som mine dager er sa...

Har aldri vært der, men du verden så idyllisk. Og den butikken skulle jeg gjerne besøkt gitt. Med lommeboka full av penger ;-)

God helg.

Klem fra Marit

amylin sa...

Så flotte bilder! Dette er absolutt ikke kjente trakter for meg. Tror egentlig jeg aldri har vært der før.

Bling - our elf on the shelf sa...

Jeg liker også å bare svase rundt å knipse bilder. Det er kjekt å bli kjent med sitt eget hjemsted gjennom øye til et kamera. Man oppdager noe nytt hver gang. Jehovas vitner klarer jeg meg godt uten også. Som deg respekterer jeg at andre har sin tro, men når de nærmest presser seg inn døra til hjemmet ditt, da når de grensen.

Mange flotte bilder. Tror jeg må ut å "oppdage" Frøya i løpet av sommeren også :))
Ha en fin helg!

karna sa...

Tusen TAKK igjen igjen , jeg tror vi måha noe felles ;-) Skreia går ann, fordi jeg har sertfikat men JR som skal til Lena er avhengig av ?????

PS! Chips = Sørlands pga av en svoger ,-) ,-),-)

Beate sa...

Takk for at du tok oss med på rundtur :)

Pupziz sa...

Feil sie tå Mjøsa;P
Men flotte bilder=D
Ha ei flott helg!

Monica sa...

Et flott innlegg - og flotte bilder :D

TorAa sa...

Her har du sannelig fått mye ut av Skreia.
Og meget interessant også. En flott reise med fine bilder, selvom stativet sto igjen hjemme.
Godt du ikke lot deg plage for mye av disse misjonsdamene og heller tok deg en latte.

Olga T sa...

För mej en okänd plats.Så mycket du fått med om Skreia! Lustigt eftersom jag har Skrea, men ett Skrea i Falkenberg i Sverige, i mitt S-bidrag idag!

RuneE sa...

Turist i egen by er en luksus mange burde unne seg. Tar man kamera rundt halsen så blir man turist med en gang og er ting "utenfra". Takk for en hyggelig tur!

PS Jeg er helt enig i din omtale av damene med "litteraturen"...

Tone sa...

For et koselig S-innlegg.
Fikk lyst å komme på besøk til den flotte plassen!

Anonym sa...

Det var skikkelig trivelig å bli kjent med Skreia på denne måten!! :)

Og du.. tusen, tusen takk for alt arbeidet du har lagt ned i dette innlegget! Det er absolutt verd timene du har sittet foran skjermen!!

Viola sa...

Whow! For et langt innlegg, tror du overgår meg, hihi! :) Tror ikke jeg har vært i Skreia.. Mange flotte bilder her og litt av en jobb, må jeg si! Kims potetgull kjenner jeg til ja, det er godt. Da vet jeg det, at potetene kommer kanskje fra gården deres, neste gang jeg spiser Lims! :) Iblant, for det er ikke ofte jeg spiser potetgull.. Den caféen ser veldig idyllisk ut, og jeg er jo så glad i caffe latte! :) Nydelig rom med masse flotte ting også! Ha en flott dag! :)