søndag 15. mars 2009

1985

mb2

Kilde:Wikipedia

var året

~Bobbysocks vant Melodi Grand Prix

~Arne Treholt dømmes til 20 års fengsel for spionasje

~Veldedighetskonserten Live Aid gjennomføres samtidig i USA og Storbritannia til inntekt for sultrammede i Etiopia

~Tegneseriestripen Tommy og Tigern blir publisert for første gang.

~Operativsystemet Windows blir lansert.

~For første gang i Norge innføres det gebyr på bankgiro og sjekk

~Mjøsbrua åpnes

~A-ha slår igjennom både i Europa og i USA med Take On Me.

~Gamleheksa gjør ferdig sin utdannelse som Næringsmiddelteknolog ved SNTS i Trondheim og reiste tæll Lofoten..

mb5

Studietia ga mange gode bekjentskaper. Vi kom frå ælle hjørner ta detti langstrækte lændet tæll Trondheim i 1982 for å lære om mat og dæ som har mæ matproduksjon å gjøra. Det er klart at noen kjæm du bære overens mæ enn ændre og det danne seg etterhårt noen vennegjenger. Sjøl var je vel mæst sammen mæ to damer frå Moldetrakten, to-tre frå Trøndelig, to frå Gausdal og ei frå Hamar/Vang.

mb4

Etter endt utdanning vart det arbe på forskjellige steller. MB frå Fræna fækk seg arbe på laben på meieriet på Leknes i Lofoten og hadde itte røkki å vøri der mere enn ei viku før K og je kom på besøk. Det vart uforglømmelige dager i Lofot-naturen,  men je husser kænskje folka æller best. Slik gjestfrihet var et sjokk for en søring frå træge Toten. K og je sætte nåsån sørover etter noen dager mens MB slo seg tæll ro der i nord.

Etterhårt har livet ti forskjellige retninger og sea detti var litt før mobilen og internett si tid, så var det itte å unngå at vi har miste kontakta. Men sea je har kjente her på Toten som er frå Lofoten så har je høldt meg litt oppdatert og hørt at MB skifte beite og satse på ei helt ænna karriere enn mjølk.

Da je for litt sea på bloggen sjølsagt kom i kontakt mæ ei koselig bergensdame som har bosætt seg i Leknes, ja, så måtte je forhøre meg litt. Å jammen var det treff. Damene var bekjente og i dag var det e-post i innboksen frå hu je nok itte har tala ved på kænskje snart 15 år. Dæ var stas. Nå fækk je itte mindre lyst på tur nordover, men…

Bilden er scanne, så kvalitet og utvalg er itte akkurat etter digital standard.

10 kommentarer:

Silje sa...

Å så koselig:D j var visst itte en gong påtenkt på den tida der j:P og ja, j har visst vørti tv-kjendis dom siste dagene, enten j vil dæ hæll itte:O

Berit T sa...

Jøss som tiden går... syntes ikke det er så lenge siden alt dette skjedde, men når en tenker litt etter så er det LENGE siden!

Koselige bilder med venninner og det fra Lofoten. Og Lofoten.. dit er det meininga at vi skal til sommeren, og gleder meg veldig. Etter å ha begynt med blogging og sett alle de flotte bildene derfra så er det helt nødvendig!

Det er så artig når du skriver på dialekt, men av og til må jeg lese to ganger for å få med alt. Skikkelig gøy. Kanskje jeg skal skrive på dialekten herfra, selv om jeg ikke snakker så tjukt, fordi jeg er ikke født her, men bodd her i mange mange år.

Ha en flott ny uke der borte.

FO - 2 sa...

Herlige minner fra vår "glanstid". ;)
Kjekt at du fant igjen din venn fra studietiden. Tenker dere har litt av hvert som skal oppdateres.

elle-melle sa...

Gamle og gode minner er bra.
Og så flott at kontakten er gjenopprettet.
Vi er vel mange rundt omkring som tenker tilbake på vennskap som var en gang i studietiden, men som blir borte helt av seg selv fordi man bor på forskjellig sted o.s.v

Frøken Lykkelig sa...

Nei å nei for et koselig innlegg!!! :-)))
Veldig kjekt!!!!
Og så vittig å se damene i sine yngre dager:-)
Ha en nydelig dag !!!

Tovepia sa...

Hei på deg og takk for hyggelig kommentar:) Ser du har mye interessant i bloggen din, så jeg kommer gjerne innom igjen;) Ha en flott dag!

Anonym sa...

Artig tilbakeblikk. Jeg var russ i -85 jeg, husker en god del av det du ramset opp. Jammen kjentes det lenge siden ut nå!

heidi sa...

Noe så trivelig som de bildene du viser, også at du har fått kontakt igjen! Det er slike vennskap man skal ta vare på vet du!

Ha en fin fredag!

Marie sa...

Koseleg med tilbakeblikk for oss som har levd ei stund :)

Silje sa...

j har landa j veit du:P oxo er d ikke lenge til nm på raufoss i hopp og kombinert:)