torsdag 19. mars 2009

Tur tæll den kvite by ved Mjøsa

Det er greit mæ en tænnsjekk innimellom, så kjæm en seg på bytur. Det er jo itte langt tæll Gjøvik, så det er itte så sjelden je er der, men i går hadde je god tid og kom meg opp i by’n, itte bære på kjøpesenter. Rapporten frå tænnlægen: Null hull og minus 650 kr på kontoen. Skjønner itte åffer je itte tenkte på å bli tænnlæge den gong en var ong og orke å gå på skole. Det er jo gullgruve, jo.

 

Den kvite by ser slik ut i “vårskrud”

Mars2009 104

Mars2009 105

 

For å muntre opp litt drog je innom Plantasjen. Je lyt liksom innom der, men blir like irritert hår gong. Je fækk da mæ meg litt jord(noen stakkarer treng prikling), mere frø(dæ var jo itte meininga) og en Engelsk pelargonia. Veit itte å som stakk meg, men den var lilla den som vart mæ hemat. Og je som egentlig itte lik lilla no særlig.

Mars2009 117

Mars2009 132

 

Da je skulle betale rækte je en pengeseddel åt fyren i kassa, men nei, hænn kunne itte veksle den for det var så tidlig på dagen, 3 timer etter at sjappa åpne! Da je sa at en så stor butikk burde kunne ta imot gangbar norsk valuta snudde ‘n om og sa på et slags nederland-svænsk eller no lignenede at:”de kunde inte ta emot kontanter på grunn av sekerheten till dei anstelda” Figur’n fækk det som ‘n ville, je tok fram kortet og tenkte at NÅ skar det bli lenge tæll je skar hit at, men je veit jo at neste gong je er nordover så bære MÅ je kikke innom.

På Kid interiør falt je for denni gedigne kørja. Det var liksom spurven på kænten som tirre no i vårfølelsen min, trur je. Så da vart a mæ hemat da, sammen mæ litt gån.  Itte dei æller mest spreke vårfarga, men har’n planer, så har’n. Je får vel kænskje vara litt fornuftig å putte frukt oppi her etterhårt.

Mars2009 108      Mars2009 111      Mars2009 112

 

 

000200B8En liten rusletur på hjemlige trakter. Det er mulig det kæn bli vår her å, hvis vi er litte tålmodige .

 

  Mars2009 127 Mars2009 124

Mars2009 122    Mars2009 130     Mars2009 128

6 kommentarer:

Stoltzen2012 sa...

Ja tannlege er virkelig dyrt!! Jeg var hos tannlegen for noen uker siden..null hull og 950 kr!! Jeg betalte villig nesten hva som helst bare for å slippe å bore.. :o) Koselig i byen da! :)

Orlaug sa...

Hei!
So flott den korga med fuglen er.....
skjønar ikkje heilt det med kontantar....kan vel umogleg vere slik at ein er nøydd å betale med kort???Hm...
Og jammen har de rikeleg med snø endå.....trøsta må vere at det tinar utruleg fort når varmen "set inn".....ein gong.
Ha det so bra!

heidi sa...

Artig å sjå åssen de står tel på Gjøvik også, skar en tur tel Hamar i morra, og jeg tenkje det er like skittent der... men det er vår!

Det sildre' og renn' fra taket - herlig!

Kørja di, den var ta 'må ha' slaget, skjønne' godt at den ble med hemmatt!

Tovepia sa...

Må si snøen hjemme hos deg så mye koseligere ut, selv om vi venter på vår. Kjemepfin korg du falt for, skjønner deg godt! Men at de ikke tar penger! Ja,huff, slik blir det vel snart overalt:(Nyt den rene snøen du har rundt deg så lenge det varer:)

FO - 2 sa...

"Ja, de peeeenga, ja de peeeenge...." ;)
Noen vil ha dem, tannleger f.eks. Andre ikke, butikker som Plantasjen. Jeg blir egentlig mindre og mindre imponert over servicen der....!
Takke meg til å handle på det lokale hagesenteret. Det kaller jeg trivelig handel.

Kurven du tok med deg hjem var flott.
Sikle, sikle.... ;)
Fyll den opp med fargerike vitaminer, ja og kos deg!

ANNEPÅLANDET sa...

Jeg er født i den hvite by ved Mjøsa jeg - men vi flyttet derfra da jeg var bare 3 mnd.

Det at de ikke tar cash, har vel litt med veksel å gjøre. Hvis mange kommer med f eks 1000-lapper, må de jo ha mye veksel i kassa, og dermed er det jo større sjanse for ran. Siden "alle" bruker kort, regner de vel med at det er ok.
Men hvis du ikke er fornøyd med servicen, skal du bare sette fra deg varene og gå. Det nytter ikke å snakke med de i kassa - de har verken ansvar eller makt til å gjøre noe med saken. Oppsøk eller ring butikksjefen, og snakk med hun/han i stedet. Ellers skjer det ingenting - det er bare bortkastet energi, dessverre... For at de skal skjønne at kundene ikke er fornøyde med servicen, må noen fortelle dem det. Siden det er stappfullt av folk der bestandig (det er det i hvert fall på plantasjen her), tror de sikkert at alt er i den skjønneste orden. Og det er det jo ikke. Så stå på!!! Syns det er flott at noen reagerer jeg! Og fint innlegg!