torsdag 12. mars 2009

Vårtegn?

Solskinnsvise

Sov du vesle spire ung, ennå er det vinter,
ennå sover bjørk og lyng, roser , hyasinter.
Ennå er det langt til vår, langt til rogn i blomstring står.
Sov, du vesle spire, ennå er det vinter.


Himlens sol ser ned på deg, solskinnskyss den sender.
Snart blir blir grønt langs sti og vei, småblomst varmen kjenner.
Enn en liten solskinnsbønn; vesle spire bli snart grønn!
Himlens sol ser ned på deg, solskinnskyss den sender.


Etter Z. Topelius (fra Mads Bergs "Skolens sangbok")

Det er mange som etterlyser vårteg om dagen. Her er det lite å bidra mæ i den forbindelse, gitt. I dag snøger det att! Grrrr…..

Mars2009 075 Mars2009 074Mars2009 078 

Men inne er det da bittelitt på gang. Små stiklinger frå Plantasjen skar få nye og større potter, egenproduserte stiklinger er på gang og noen frø har spire. Det spørs om hu som sådde dessi burde hatt mere is i magan og vente litt, for det er litt dårlig lys om dagen, så fasongen blir itte bra. Men det er flere frø i pakka, så det er nye muligheter. Koselig er det iallefall å sjå at no spirer og væks.

Mars2009 077  Mars2009 092

Slik ser det ut utafor ”drivhuset”~læs vinduskarmen. Snøen lavar ner. Je skulle vøri inne på dætta stabburet etter litt “vårønn-utstyr”, men det var visst ingen som tenkte vinter når dæ vart rødde bort. Under snøfonna ved husveggen ligg det forhåpentligvis krokus- og tulipanlauker og god-gjør seg. Det tæk nok ei stund tæll vi ser atti dom.

 

Men det har vøri slik før å. Dessi bilda under er to år gamle. Akabilden er ti 4. mars og den 15.mars plukke je blåveis 100 meter unna akamedda. Så det er da håp, eller….?

Mars2007 077 Mars2007 068

Etter snaut to vikur var det slik:

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA          OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Forresten:

Ælle hekser mæ resepkt for seg sjøl har jo svart katte. Dæ har Gamleheksa å, men denni er ta det rolige slaget og høld seg for det mæste uttpå trammen.

Mars2009 091

3 kommentarer:

♥bagatellar♥ sa...

Den vårvisa har eg hatt i hovudet i dag, lett og lyst vær med litt sol og så ser ein alt som spirar og gror, så var vittig å komme inn her og så er den det første eg ser:-) Kan love deg at eg blir massert vel og bra av min kjekke og snilde kjæreste, han er særdeles flink og det gjer ordentlig godt;-) Sa til han seinast i går at han kunne vore fysioterapeut sidan han har så godt handlag og tålmod.

Orlaug sa...

So kjekt å sjå at det spirer og gror....har sådd ein del, og er spent på om eg klarar å halde liv i dei til eg kan plante dei ut.....og lange, tynne...jau, eg kjenner til det. No har bonden funne eit lysrør som eg har sett over, får sjå om det hjelper.
Redd det vert mykje prøving og feiling....

Silje sa...

hehe;) ja, vesken er nok kjøpt der;) så den er face;) hehe xD