torsdag 26. mars 2009

Bæssmor-ruter

hæll oldemor-ruter? Kjært barn, mange navn.

Sea je har sett så mange fine slike tepper på blogg måtte je en tur innpå “arkivet”.  Itte bilde-arkivet denni gongen,  men et  lager/roterom i 2.etg. Der er det mange slags skatter rolleyes og en del skrot. Som vanlig er det vår-planer om rødding, men….. vi får sjå.

Dæ je såg etter var detti teppet.

Mars2009 295

Mars2009 294

En skikkelig symfoni i farger, hæll skal je hæller si reste-gån. Detti teppet er egentlig et under i seg sjøl, det er nemlig mor mi som laga det, for 30-35 år sea. Itte dårlig ta ei som hater heklenål (og symaskin), men som itte kænn leve uten strikking! Det er itte akkurat nå-tidas sarte farver i rosa og kvitt, men er like godt og varmt. Je får vel ha det på lur tæll litt kjølige kvælder på den nye uteplassen våres. Je trur forresten ældri det har hatt navn som åkke bæssmor- hæll oldemorsruter ått øss, men bære lappeteppe.

Je har et lite tæppe tæll å, å dæ er det bæssmor mi som var mester for. Det er itte så stort og er nok laga tæll ått en stol. Litt mere ensartet i farve-valget detti.

Mars2009 292          Mars2009 293

Farva vart litt blasse på bilda, for det er litt sterk sol. Men takk og lov for sola, da skar je hæller tåle litt blasse bilder.

9 kommentarer:

elle-melle sa...

Dette var fine tepper!
Jeg har en haug med lapper på kottet mitt etter min mor. Hun rakk aldri å få heklet dem sammen før hun døde. Jeg har ovetatt lappene og har planer om å få satt dem sammen en gang.
Nå ble jeg litt mer fristet til å sette igang.

Frøken Lykkelig sa...

Å dæ!!! Det var litt av noen flotte tepper!!! Jeg skulle gjerne hatt en titt inne på det rommet ditt med alle skattene i!!!
Hjelpe meg!
Kjekt å ha sånt å finne frem!!!!
Veldig fine var de :-)

Orlaug sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Orlaug sa...

Detta var no flotte tepper, so fargerike og fine....
kjekt å ha slike skattar å ta fram.....

Sologbolig sa...

Flotte tepper. Heldige deg. Dette er fine skatter å ha. Ønsker deg ein fin kveld.

ANNEPÅLANDET sa...

Så trivelige tepper! Og så fint å ha noe som mor og bestemor har lagd! Bæssmor-ruter er nå det beste navnet jeg har hørt hittil - jeg går for det!!

Vi hadde også et teppe lagd av mannens farmor, som vi fikk for ca 20 år siden, like fargerikt som ditt. Men dessverre, det var lagd i glatt AKRYL, og trådene var ikke ordentlig festet, så hele teppet raste fra hverandre. Så fest trådene, folkens!
Ha en fin kveld!

Marie sa...

Nydelege teppe som aldri går av moten :)

FO - 2 sa...

Herlige fargeklatter av noen tepper. :)
Du er heldig!
Jeg har alltid drømt om ett slikt teppe, som du viser først her.
Veldig flott!

Anonym sa...

Å så flotte tepper du har! Tenk å ha slike "gamle" skatter :)

Synes slike fargerike tepper er finare enn sånne nymotens med pastellfarger, eg då. Men der er vel litt smak og behag.. hehe..

Her i vest planlegger vi tur til Toten forresten.. Det blir kjekt det! :D