torsdag 14. januar 2010

Dagen er reddet

Egentlig er je litt småsur i dag, ja, i dag å! Gubben reiste tæll Ruhpolding på påspændert skiskyttertur i dag tidlig. Å denni gongen var Gamleheksa faktisk mæbedt . Men mæ den skranglete skrotten hennes et itte timesvis utti kulda det bæste, så hu måtte melde avbud. Men det satt pokkers så langt inne. Tenkj å kunne stå der å sjå Tarjei Bø, Ole Einar Bjørndalen og dei ændre norske “live”. Men for Gamleheksa blir det peisen, bunningen og TV’n. Itte så værtst det hæll, men…

B__62998q

Så altså, litt sur var je da je hente avisen i postkassa. Å der var den eminente lokalavisa Totens Blad som kjæm ut hår tossda. I en liten notis ved sia ta en større reportasje om frøsi vatn, så sto det: MARTHE I NORGE RUNDT i overskrifta. Etter finlæsing så vart det klart at detti var ei kjent M for Gamleheksa. Å hu skar vara mæ å konkurrere om å var mæ-programleder i Norge Rundt. Vi heiar ælt vi kænn. Når je itte får vøri i Ruhpolding å brøle, så kænn je brøle foran TV’n å je ;) Familien Bø har iallefall no å brøle for, for Marthe er nemlig svigerinna åt Tarjei som tæk vare på Norges ære i skiskyting.

Da je voks opp i Barndomsheimen, bodde det bære pensjonister rundt i nabolaget. Etterhårt vart det litt skifte. Da je var russ omtrent, vart nabohuset ledig og dit kom en ong, liten familie. Mor, far, en liten sønn og ei stor bikkje som likte vafler. Det var stas. Noen år etterpå skulle familen bli større. Mammaen sin mage voks og vi følgte godt mæ. Det hadde  itte kømmi tæll onger i den grenda sea bror min vart født nesten 20 år tidligere. Så en tidlig aprilmårrå såg ei søt, mørkhåre jinte dagen lys. Heksemora og Gamleheksa var barnepiker for storebror i den anledningen. Det var en stolt pappa som kom att frå sjukehuset og viste mæ druge arm-mål å stor jinta var.

Det var en fryd å følje oppveksten ått dæssa to nabo-onga. Sea je studerte og var en del borte dom neste åra, så vart det etterhårt at je måtte bruke mor mi som informant. Men je har hatt ei viss oversikt over å henn dom har vøri, enten det har vøri Bødo, Bergen eller da storebror var i Australia. Å nå altså, har vesle M vørti stor og skar prøve seg på TV’n. Vi krysser fingra for at hu kjæm seg gjønnom nål-auet, så vi kænn kose øss mæ resultatet.

Sept2009 011 Sept2009 011 

I fjor høst fækk M forresten ei søt, lita dåtter sjøl, sjølsagt mæ navn på M. Vi var så heldige å få hælse på henner og Gamleheksa tok dei dårligste bilden hu har ti på lenge, lenge #¤%&#¤% Håper på å få nye sjanser tæll å knipse snart.

Snart tæll poenget nå? Tja…. ;) For å konkurrere om plassen i Norge Rundt må dei aktuelle kandidata ha et tema. Å M sitt tema er BLOGGING. Spennende altså. Har du lyst tæll å sjå den ongdomlige, spræke bloggen hennes, så kikk HER.

Nå er Gamleheksa i godt humør att og gleder seg tæll skiskyting på TV’n i æfta.

LITT SEINERE:

Jammen sa je at dagen var reddet! Men å lenge var ei gammal heks i paradiset tru? Paradis er nok ittno stelle for ei grinebitterkjærring. Da je skulle legge inn en ny blogg på bloggrollen min, klarte je sænt fordundre å slette hele lista mi, grrrrrrrr. Je har da fått på plass noen ta dei gamle favoritta min, men skulle du sjå at du plutselig mangler der, så er du itte svarteliste. Det er bære je som arber mæ saken. Å på Toten Tæk Ting Tid ;)

11 kommentarer:

Marthe sa...

God dag i stuggua, du gamle (er dæ så høflig å si forresten?), gode heks!

Så utruli artig skrivi! Måtte flire når du skreiv att a Rijka likte vafler, dæ hadde je helt glømt. Men dæ er jo sænt; hu likte vafler og gammal fisk og brunost og ælt ænna ei bikkje egentli itte skar like.

Så mænn er i Rupholding asså? Hældig hæn er a! Trur Rasmus skulle gitt endel for å følgjen Tarjei på litt nærmere høll. Hænn har drivi å sjekke ut billetter tæll Vancouver, men fønni ut at dæ blir et litt for stort innhøgg i hushøldninga. Vi får nok mæ øss dæ vi treng på skjærmen. Artig at du er så engasjert!

Og vældig artig å læsa bloggen din! Ha en fin dag, håper humøret kjæm seg. Ældri no' særlig å vara grinete...

Klæm og smil fra Oslo

Hobbygåsa sa...

Et frustrasjonsinnlegg altså - Få det ut - det hjelper :-) Surt å måtte ta slike valg, men å bli hjemme er nok ganske fornuftig. Og så har vi jo herlig vintertåke og sur trekk i dag - det har de sikkert ikke i Rupholding... Kos deg i peisvarmen - snart kommer våren og da virker alle knokler og ledd så mye bedre :-)

Havfruen sa...

Nok et knallherlig innlegg hos deg:) Jeg heier på M jeg også:)
Utrolig synd du ikke kunne bli med Gubben din på tur. Du får nyte hjemmets kos og glede som best du kan:) Vi kan ikke få med oss alt bestandig.
Det med blogglista hørtes ikke bra ut, når noe skjer med bloggen min, får jeg lettere hysterisk anfall for å si det mildt..
Ha en flott dag, surheta forsvinner sikkert snart:))
Klem fra meg:)

Stubbetufsa sa...

Du e bare skjønn, ailtså!
Du e go te å skrive på dialækt, og det e som æ kainn høre dæ når du småkjefte på ting og tang...
Æ har vært ijnne og sedd på M sin blogg, og ho vise aille tægn tel å bli en go totning, ho og!
Klæm tell dæ!

Sologbolig sa...

Ja, kem hadde ikkje vert sur dersom ein hadde hatt sjangsen å reisa til Ruhpolding og så måtte melde avbud. Eg hadde i allfall vert sur og ikkje noe særlig tilsnakkandes. Men nå får vi kose oss og fyre i ovnen (det har forresten gubben gjort) og sjå på TV og heia ! Ha ein fin torsdagskveld.

Tovepia sa...

Bra dagen ble god til slutt:D
Husk og nyt dagene alene, litt godt det også;)
Håper blogglista di faller på plass igjen, irriterende når ting bare skjer...
Kos deg og klem fra meg;)

Nikoline sa...

Humre..humre.. (berre du ikkje blir sur igjen no då når eg humrar av deg...) Dvs.eg humrar ikkje AV deg men av eit herleg innlegg!
Og sidan du skriv så flott og kjekt om denne totningen som heiter Marthe så skal eg lova å heia på henne!
Kos deg framføre vedovnen og nyt "gressenkedagane",du :0)

FO - 2 sa...

Artig du. ;))
Og GOD!
Nå må du ikke henge med hodet for lenge da,
noe jeg ikke tror at du gjør heller.
I tillegg til alt du har nevnt, så har du jo oss også.
Dine bloggvenner.
Kryp godt sammen i go' stolen og KOS DEG! :)) God kveld! :)

Mormor sa...

Prøver en gang til :
He - he sitter og gapskratter mens jeg leser !
Sjøl om du sier du er sur ;)))
Du skriver så treffende!
Men... jeg veit at en må ha godt humør for å leve med vond skrott ;(
Er med i den klubben ...
Kos deg ved TV -PC eller hva det måtte være. PS En varm kopp med kakao hjelper også mot sure tanker ;)

Anonym sa...

Hei.Håper det jikk bra i dag.Jeg har ikke sett på tv....Men synes Skiskyting er veldig spennenes...Håper humøret er bedre.Håper lista di kommer snart i orden.Ønsker deg en riktig fin Torsdagskveld.Klem fra Bodil...

Jannickes Hjemmekos sa...

Herlig innlegg. Enig med Stubbetufsa; det er så herlig med dialekten du skriver på. Kos deg med varme i peisen, kaffe i koppen og ski på TV.

Ha en strålende helg. Jeg sov litt lenge etter middag i dag, og det får jeg svi for nå... Klem fra Jannicke