fredag 29. januar 2010

S for…

STRIKKING.

Etter at je bynte å blogge har je jammen bynt å strikke att å. Det var mange års pause, men nå har je sikkert my å ta att. Det er vanskelig å sitta i ro mæ henda i fanget.

   Mars2009 016   puls1

 

Strikking er smittsomt ;)

Mars2009 023                        Mars2009 028

       

Albania2 copy

Det er flere strikkeglade i bloggverden. En ta dom er Maret med bloggen Strikk med….

Hu og noen andre strikkedamer skar på Hurtigrutetur frå Ålesund-Kirkenes-Florø i april. Når du er på Hurtigruta i flere døgn blir det en del “dau-tid” og da skar det strikkes. Maret sin plan er å strikke for kvinner i Albania. Der er det nemlig slik at kvinner sitter i fengsel for å sone straffer for sine sønner eller ektemenn!!! Andre sitter i fengsel helt uten dom, noen er misbrukt og mishandlet. Je kænn vel sjå for meg at dessi fengsla itte er ta norsk standard akkurat. Derfor treng dom varme klær. Sokker fysst og framst, men å ænna varm småstrikk og oppmuntring. Mange har jo barn, så barneklær må det jo vara behov for.

Ideen er altså å strikke undervegs. Samtidig ønsker damen seg besøk ombord ta ændre bloggdamer. Dom som bor langs leia kænn bli mæ for kortere hæll lengre distanser eller komme ombord på en kaffekopp ved landligge. Nå rækk en itte å strikke så mye på korte turer ombord og mange ta øss bor slik at det itte er lett å stikke ombord hæll. Men vi kænn jo sitta heme og strikke, vi. Posten tæk seg ta forsendelser dom, så det er bære å svinge pinna.

Adresse og praktiske opplysninger kjæm seinere. Om du itte har anledning tæll å strikke, har du kænskje litt restegarn som andre kan ha nytte av. Eller du kan spre budskapet om denne strikkeaksjonen ved å skrive litt om den på bloggen og bruke bildet over til illustrasjon. Alle monner drar.

Kvinner hjelper kvinner. Læs mere her. Akkurat denni organisasjonen arber på et kristent grunnlag. Skulle noen ha problemer mæ dæ, så finnes det jo mange humantitære organisasjoner som formidler hjelp. Poenget er vel å vara SNILL og dele litt ta våres overflod og STRIKKEKLØE.

Maret sin blogg blir det oppdatteringer frå turen med jevne mellomrom, slik at vi lændkrabber å kænn følje mæ. Følg mæ der for videre oppdateringer, ruteplan osv.

Sjøl er je SPORTS-idiot. Ja, det er bære å innrømme det. Så når SKI står på planen i OL, sitt je nok klistre ved tv’n. Da har je tenkt det kænn passe å ha en liten strikke-sokker-dugnad her i heimen. Da tæk je en liten tjuvstart på å strikke tæll Albania, og je håper flere enn meg kænn gjøra det samma. Her er forsåvidt skuffer og skåp fyllt opp mæ varme klær, så det gjør ittno om ændre får glede ta ullvarmen.

ABC runde 2 logo_thumb[2] Flere S-er finn du her i dagens ABC i ord og bilder-lek.

24 kommentarer:

Maria sa...

Härliga bilder! Så fina saker du stickar. Jag är inte alls bra på detta, så jag håller mig till korsstygnsbroderi när jag ska handarbeta.
Trevlig helg!

Maret sa...

Hjertelig takk for et kjempeflott innlegg...
Dette varmer langt inn i hjertet..

God tur..

Liv sa...

Bedre innlegg kunne du ikke laget! Lykke til med Ol-stikkinga!
Jeg regner med at det blir samstrikk på oss, Albania og OL hos meg og;)

Nikoline sa...

Strikka sokkar er eg ikkje så flink til,men å sjå på vinter-ol på tv er eg veeldig flink til!
Riktig god helg:0)

Living next to me sa...

her er det omvendt , ikke så god på å holde ut sport på tv, men sokker kan jeg ( hadde det ikke vært for den hælen ) Et hjertegodt innlegg. Og 2 søte strikkejenter. Prøver lære barnebarnet mitt dette men det er det med tålmodighet da , den har vist ikke gått i arv. Of du skriver et herlig språk . Takk for varm kommentar. Frida

Unknown sa...

Ja jeg har også fått litt lyst til å strikke igjen etter at jeg har lest så mange blogger. Artig. SKulle gjerne vært med på hurtigruta, men tror jeg bor litt langt unna.

Tovepia sa...

Så herlig å se de unge tar etter;)
Det blir nok en del strikking framover for meg også når gubben ser på Tv;)

Kos deg i helga og klem fra meg;)

Mia sa...

Ser det går i arv, vad bra, det är så synd om handarbetstekniker blir glömt.
Sonar domen för söner och makar, går det an da? Känner det gjorde mig en aldrig så liten aning sur! Nästan så jag kunde vara med på hurtigruta bara för det.

Hobbygåsa sa...

Ah-s for strikking tenkte jeg ikke på engang :-) Så kos med de strikkende småjentene! Flott innlegg du har, det blir nok masse sokker til Albania. Kos deg sørafor, jeg tar en tur på høyde med Sinsen :-)

Sommertid sa...

Strikking er veldig bra å ha som tidsfordriv- her strikkes det for tiden sjal og babytøy...
Ha en fin helg og strikking under OL.

Anonym sa...

Koselig at de unge har lyst til å lære seg strikkekunsten.Skulle ønske at jeg hadde begynt å strikke lenge før. Lykke til med strikketuren med Hurtigruta. Håper dere får inn mange bidrag!

Petunia sa...

Først av alt vil jeg si at det er alltid så kjekt å komme innom deg her på bloggen. Innleggene dine er alltid så koselig, bildene flotte og å lese dialekten, gir gode følelser inne i meg:)
Jeg har nå ingenting i mot strikking da, selv om jeg ikke klarer helt med det selv for tiden, men jeg har kastet noen lange blikk etter strikkekurven og faktisk printet ut noen oppskrifter fra
drops. design....Et slik skrikke cruise for en god sak, er en fantastisk fin idé...
Flott innlegg min venn:)

Henny sa...

Det er da en rigtig god idé. At tænke sig, at kvinderne sidder i fængsel for deres mandlige familiemedlemmer. Det er da barbarisk!

Maria sa...

Stickning är något jag inte behärskar. Ser trevligt ut med barnen som stickar (:
Ha en trevlig helg!

drengen sa...

Strikking er nok en av de ting jeg ikke kan. Men å se hva kan andre trylle frem av en tråd er fantastisk.
Og så flott tiltak med Hurtigruteturen!
Riktig god helg1

Strikkebesta sa...

Det mest meiningsfulle s-innlegget! Eg bur jo i leia, så eg har planar om å ta meg ein Ålesundtur den 7. april og ta ein kaffikopp med damene, håper berre dei har tid til det, for dei skal jo få seg lugar og "rigge" seg til akkurat den dagen.

Ellen sa...

Dit indlæg gav mig mange ting at tænke over - f.eks. at de albanske kvinder sidder i fængsel for deres mænd - og lider så meget under det. Det er rystende og grotesk! Tak fordi du oplyser om dette.

Jeg tænkte slet ikke 'strik' for S, selv om jeg strikker næsten altid... Sjovt - eller rart, siger I vist i Norge.
Det var et af de fineste eksempler på 'S' i ABC-temaet.

Jannickes Hjemmekos sa...

Flotte bilder og flott initiativ du belyser. Ønsker deg en kreativ helg med klirrende strikkepinner. Klem fra Jannicke

Anonym sa...

Hei.Kjempe bra tiltak med strikking på hurtigruta.Kanse jeg skal slenge meg på når de kommer til Kristiansund..hi hi..Du er jo kjempe flink å strikke.Det har jeg ett bevis på.De er kjempe gode og fine.To nydelige strikkejenter.Kjekt att det går i arv.Ha en kjempe fin helg.Klem fra Bodil..

Tino sa...

Så koselig innlegg, gøy å se at de yngre også vil strikke.

God helg

Randi sa...

Jøss strikker du...så flink du er. Og flotte saker.
Utrolig flott tiltak med strikke cruise ...enn og komme på noe sånt for en god sak.

Ha en flott lørdag

Stoltzen2012 sa...

Tusen takk for stemmen din! Ha en superduper helg med eller uten strikking! :) klem fra Linda

TorAa sa...

Så søte strikketøfler.

Det er jo helt på trynet at kvinner må sitte i fengsel for ugjerninger begått av sine sønner og menn.
Er du trygg på disse kvinnene virkelig vil motta det dere strikker?
Det er vel en viss risiko at det havner i gale hender, når først tilstandene er så ille som de er.

Eli Kristin Magnussen sa...

Så herlig innlegg på S! :)

Likte veldig godt den idèen om strikk til Albania. Bor selv i siste byen på den ruta damene reiser.

Ha en flott torsdagskveld!