onsdag 6. januar 2010

Je undres

over så mye rart.

P1013963 F.eks så skjønner je itte helt at har råd tæll å utstaffere hus og haga mæ æll slags lysglitter nå rundt juletider, mens vi itte tæk øss råd tæll å kjøpe en liten refleks eller refleksvest. Her om dagen kjørte je forbi ei dame som lufte ei bikkje. Nå veit itte je om det var dama si bikkje, men råd tæll stor saueskinnskåpe hadde dama. Men da vart det itte att nok penger tæll en liten refleks gitt ;) Je har klaga over refleksbruk hæll itte bruk ta refleks før je. Men je syns det gikk seg tæll litt og vart bære når vi bære fækk vent øss tæll at det faktisk var vældig mørkt frå tidlig på æftan. Men så er det dom enkeltslengera da som ældri lærer. Je syns det er harmelig om je skulle kåmmå tæll å kjøre ner en slik en, sjøl om je absolutt legg skylda på den som itte vil bli sett. Men slik er itte samfunnet. Det er sjølsagt bilfører som har skylda for æll galskap.

 

 Februar2006 105No ænna som er litt rart er grader. Ja, særlig kuldegrader. For itte mange vikun sea kunne je itte helt skjønne åssen en skulle hæle hvis det gikk under 0. Så vart det gradvis kaldere og en fraus når en stakk nåsån ut i 5 kuldegrader. Plutselig er det –15 i noen dager. Da virker det som mildvær når det går oppatt tæll – 7. En temperatur som for litt sea var æltfor kald. I går var je en snarttur i barndomsheimen. Der var det hele 24 blå. Da var det nesten bbehagelig å kåmmå hit att tæll “bære” 16 kælde. Tja, vi får bære venne øss tæll det, for kaldere skar det visst bli. Det er godt å ha bra mæ ved.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         For dekk som undres på nyttårsheadingen min, så kænn je berolige mæ at det er itte mine høge hæler som er på bildet. Je kjæm itte tæll å dænse rundt mæ no slik i 2010 hæll. Dæ er vel det eneste je kænn vara helt sikker på her i verden:) Riktignok hører skoa tæll her i huset og je har både betalt og knipse, men der stopper det for meg gitt.

11 kommentarer:

Frøken Lykkelig sa...

Ja jeg er helt enig om refleks bruken altså! Og jeg kjører ikke bil.. jeg er fotgjenger... men vet hvor viktig det er med refleks!!!

Deilige minusgrader for tiden. Vi har -17 i dette øyeblikk. Det er faktisk veldig kaldt for å ligge så langt ut i havet:-)

Ha en herlig dag :-)

Havfruen sa...

Du skriver innmari godt:)
Det ble sikkert ikke penger igjen til refleks...eller kanskje det ikke passet med refleksvest utenpå den kåpa?? Ikke vet jeg...men vettet manglet iallefall. Betalt og knipset:)) Stilige er de iallefall. Litt for høye hæler for meg men kunne gjerne brukt de for noen år siden.
-14 her og jeg nyta turen imorrest. Det gjorde IKKE Major!!
Ønsker deg en fin dag, kuldegradene får vi kle ut.
Klem fra meg:)

Anonym sa...

Hei.Jeg må bare tilstå er ikke flink å bruke refleks.Men skal bli flinkere når jeg er ut å går efter veien hær om kveldene.Ser att bilene har litt vanskelig får å se meg.Låver skal bli flinkere.Fint bilde du har på toppen av de nydelig sko...Ønsker deg en riktig fin Onsdag i kulden.Klem fra Bodil..

karna sa...

Kaldt her å i dag, lenge siden det har bikket over - 20 hos oss. Godt en har ved da. Tenker på deg hver gang jeg kjenner refleksen jeg la i lomma etter avisinnlegget ditt. Stilige sko ja, trudde vel ikke helt de var dine nei ,-) Kanskje jeg også skal knipse de jeg har betalt for?? Ha en fortsatt fin vinterdag innenfra.

Ruth sa...

De skoene er til å dø for - lekreste jeg har sett på veldig lenge. Så hadde jeg vært deg - men det er jeg jo ikke - så da så. ;)

DH var på vill jakt etter refleksbrikke for et par dager siden. Jeg tok med meg alle de jeg hadde da jeg flyttet fra Norge for her finnes de ikke. Jeg ga bort en hel haug til jul et år og etterpå fikk jeg høre at folk trodde det var særdeles stygg juletrepynt og kastet dem. !!!! Da jeg forklarte hva de var til fikk jeg sånne "jeg hører hva du sier, men skjønner ikke hva du mener" blikk. Tullinger.
Spesielt her hvor det er veldig mørkt og vi ikke har fortau så skulle da vel folk begripe eller?

Det er BARE minus 7 her også nå. Nesten litt for varmt. "ler"

Hobbygåsa sa...

Har dere bare minus 16??? Shit (unnskyld) jeg har tydeligvis flyttet til feil plass!! Vi har endel grader kaldere her oppe enn nede i sentrum, men at det var så stor forskjell mot så kort sørover visste jeg ikke.
Her er refleksen på plass!

Jannickes Hjemmekos sa...

Ja, det er skummelt med alle fotgjengere som ikke bruker refleks. Godt at du tar det opp - folk trenger en påminnelse. Ha en fin kveld - klem fra Jannicke

Thusnelda sa...

Refleks er eit must, helst STOR VEST, fjollete kan ein vera andre plasser enn i trafikken.

Tøffe sko og tøfft bilde!

Ha ein fin kveld.

Anonym sa...

Artige betraktininger ! :-)

Stubbetufsa sa...

Du e no et snodig kvinnemenneske!
Men æ e jo enig i det du sei om både refleksa og grader! Før i tida (drygt længe sia) lurte æ på: Når det va - 10 grader, kor mange varmegrader va det da? Eller når det va 12 varmegrader, kor mange kuldegrader va det da? Førr det varme må jo forandre sæ når det blir mere kaldt og omvendt, men kor mye forandre det sæ?

Mormor sa...

Veldig enig med deg angående bruk av refleks !
helst flere på en gang. I fjor vinter opplevde jeg at det stoppet en bil ved siden av meg, føreren sa. - Sleng deg inn så skal jeg kjøre deg heim, det er farlig å gå her i denna trafikken. -- Jeg hadde en refleks som jeg gikk og slengte med i handa, men han syns det var for sårlig. PS Det var ikke en "stygg" mann altså, bare en nabo ;)) PPS flotte bilder !