fredag 5. mars 2010

100 g sjal

Som den avdanke produktutvikleren je er, så fækk je et flashbach da je strikke sjal ta gån frå to ulike produsenter, men ganske like gåntyper. Her må det vægas, måles, sammenlignes og vurderes. Det var da som slo innatt i hjernen min, som et minne frå gamle glænsdager.

Sjalet i Sandnes Mini Palett (SMP) farge 0961 har je vist fram før, men her er det en gong tæll:

P3024506

 

Å her er et sjal i Drops Delight (DD) farge 09:

P3044531Slik ved fysste auekast her kænn det sjå ut som farga er ganske like, men i DD-sjalet er det mye mere lilla enn dæ je klarte å få fram på bildet, sorry (Er det noen som kænn lære med åssen en får fine bilder ta lilla forresten, så blir je glad;)

SMP-sjalet er strikke neantæll og opp, for der var je sikker på at je hadde nok gån. Det var att 2 gr gån ta 100g da je felt ta.:) DD-sjalet er strikke ovantæll og ner for å sjå å langt je kom mæ 100 g. Je felta av kænskje en omg for tidlig og da vart det akkurat att tæll en kjempeenkel heklekænt. 10 cm tråd var resten da je var ferdig. Begge sjala vart akkurat passe store etter mi meining, litt forskjellige mål pga strikkemåten, men størrelsen vart omtrent den såmmå.

DD: Materiale: 75% ull, 25% polyamid Vekt/lengde: 50 g = ca. 175 m

SMP: 75% ull med 25% nylon Vekt/lengde: 100 g = ca 420 m

Begge gåntypen er vel beregne som mulig sokkegån i og mæ at det er forsterket. Je for min del ville ældri brukt noen ta dom tæll sokker. Tæll dæ er begge for ujevnt spønni. Særlig SMP har noen nervepirrende tynne partier. DD er litt jevnere, men je synes altså det passer bære tæll ændre ting enn sokker, læll.  Slik helt personlig hadde je ønske meg begge to uten forsterkning, litt jevnere spunnet og uten Superwash-egenskaper. Huff, nå har je visst meint no att, je som hadde som mål å vara litt meingslaus her på bloggen ei stund framover;)

Om je har noen favoritt? Vanskelig å si dæ, gitt. Ta dom to je har prøvd så langt likte je kænskje best å strikke ta DD pga ta at det virke jevnest og kænskje bittelitt mjukere, mens SMP har finest farger. Men når dæ er sagt, så har DD et mye større fargeutvalg enn SMP, og je må definitivt prøve flere. Sea gånet er så nytt, hadde butikken bære noen få smaksprøver inne, men bestilte flere farger ælt mens je var der. SMP har fineste fargeoverganger, mens DD har noen melerte skift som je itte er så begeistre for. Men dæ er jo en smakssak dæ å da.

DD skårer litt på lågere pris, ca 20 kr pr 100g, men det er jo itte dæ som teller mæst når en sitt der og strikker.

Det er nok flere enn meg som lik slik gån, for da je kjøfte SMP åt den lokale gån-butikken for to vikur sea, så hadde dom mye. Da je var innom i går var det tomt (for den blågrønne fargen). Det var visst produseten å, sa dom. DD-butikken ligg litt lengre unna, men det blir vel en tur dit att snart ;)

Huff, her vart det mange ord, litt ull og mye tull. Go fredda !

17 kommentarer:

Havfruen sa...

hehe...jeg falt av lasset:) Jeg vant noen hesper ullgarn i en blogg...det fulgte med oppskrift på grytelapper i hjerteform. Det tok piffen fra meg, garnet ligger i skapet...men Tovepia har målt opp og sier jeg må strikke 4-kantede og tove de...men først må jeg kjøpe strikkepinner...
Go frredda:)
Klem:)

Vibekes lille ullne sa...

Innom og hilser på, fant bloggen din hos AnnepåLandet. Siden jeg liker både strikking og fine bilder og i tillegg sliter med de samme utmattelsesgreiene så tenkte jeg at jeg skulle følge med litt her. Ha en strålende helg! :)

Birgitta sa...

Hej! Vad roligt att se dina sjalar. Och den översta i den härliga blå/gröna färgen. Jag fick paket från min hemlig vän och hon hade skickat ett sådant nystan till mej och jag tycker det ser så fint ut. Hon skrev att jag skulle börja med 3 m och sedan öka 2 m på alla rätvarv och stickor nr 5 eller 6. Är det så du har gjort på din sjal?
Ha det så gott.
Kram Birgitta

Maret sa...

Må innrømme, eg har aldri hatt eit trådnøste på vekta. Det er slikt som husets datter styrer med.
Nei enten er det nok, eller så ber det den gale veien. Har nok hendt meir enn ein gong det siste....
Men på den andre sida meiner eg at eg har godt augnemål, og masse flaks.
Ha ein fin fredag.

Marie sa...

Me er ikkje i same klasse du og eg ser eg, hehe.
Du produserer sjal etter sjal, medan eg, hrm(kremt) eg er snart ferdig med det eg strikka på i sommar :)

God helg :)

Marthe sa...

Gamleheksa, vet du hva du er? En garn-nerd!! Å jada, det beviste dette innlegget til det fulle;) Tihi. Men jammen er du flink! Da jeg så alt du hadde produsert mens du så OL fikk jeg hakeslepp. Det var imponerende! Og heldige Mathea som ble lykkelig eier av det fineste prinsessesjalet.

Ha ei god helg!

Klemmer fra oss

Marthe sa...

Gamleheksa, vet du hva du er? En garn-nerd!! Å jada, det beviste dette innlegget til det fulle;) Tihi. Men jammen er du flink! Da jeg så alt du hadde produsert mens du så OL fikk jeg hakeslepp. Det var imponerende! Og heldige Mathea som ble lykkelig eier av det fineste prinsessesjalet.

Ha ei god helg!

Klemmer fra oss

Hobbygåsa sa...

Hehe garn-nerd var det en som kommenterte her, ja jeg sier ingenting jeg :-) Lekre sjal i lekre farger! Jeg lurer på hvorfor jeg aldri strikker i blått, det er jo så nydelige farger. Ha en fin helg!

Living next to me sa...

Ja der fikk jeg vite like mye om garn på 5 min som på 2 dager på Tryving .du vet de med pt garnet . En gang i tia drev en garnbutikk .og de hadde kurs og garn oppvisning :)) ja ikke garn som gikk på catwalken men modeller med neste års mønster :)mye bortkasta tid men maten var god som hu på nabo rommet sa .Lekre sjal jeg hadde brukt lang tid på det ene og ikke orke strikke det andreegGeg trodde jeg ville rekke masse når dagene ble mine men jeg har aldri brukt så lang tid som nå på småting . Før strikka en ol genser str herre på 3 dager ( og du husket alt mønstre de dytt inn på en genser på 80 tallet om du er nær meg i alder ) pluss jobb og 4 unger nå hadde jeg vel knapt blitt ferdig med vrangborden .så når jeg leser her er det like før halve garnboden sendes Toten .jeg er imponert over alt du rekker over . Jeg skjønner hva du mener med fantasiverden for mange bruker jo bloggen til den friske siden av seg :)og det er vel det du gjør . Her bor gammel heksa og hu orker i hvert fall mye .Og fortsett mene ting det er din blogg . Til å ha parykker syntes jeg de " noen" var hårsåre .ha en fornydelig helg .F

Ruth sa...

Du er der du også ja? Har nettopp fått ferdig et i DD og jeg er jo helt enig med deg. Palett har finere farger, DD er mykere. Jeg tror nesten jeg foretrekker Drops sitt. Det at det er mykt er viktig for meg. ;)

Garnnerd? Ja, hvorfor ikke egentlig. Vi får starte forrening.

Ha en super helg.

Tussi sa...

Å du store allverden - dette har du visst greie på!
Nydelig sjal...
God helg til deg :)

Elins Strikkeri sa...

Sjala dine er no veldig flotte begge to!!

Som mine dager er sa...

Oh, yeah, jeg ser at garndille også er en "sykdom", men hva gjør vel det når sluttproduktet er så vakkert som disse sjalene. Jeg har strikket og strikket i mine ungdomsår, - ja faktisk så mye at jeg gikk lei. Har ikke tatt i et strikketøy på år og dager, og nå begynner det å friste igjen. Jeg må vurdere det ....

Kos deg med lørdagen.

Klem fra Marit

Torilpia sa...

Heisann .. her har det jammen foregått saker og ting siden sist jeg var innom .. har visst gått glipp av noe skjønner jeg .. :o)

Synes det er fint å lese andres meninger om ting og tang - er jo ikke alltid man er enig - men slik er det i verden. Er glad alle ikke er likedan .. da hadde det blitt kjedelig. Håper du ikke fikk for mye pepper for innlegget ditt (jeg leste det ikke ..).

Nydelige sjal .. :o)

Ha en fortsatt fin helg - klem!

Randi sa...

Ja du får sagt det..selv datt jeg litt av her og der.
Men nyyyyyyyyydelige sjal det er det.
Har funnet frem garn og skal strikke LIne Andersen lue jeg:-)))

Mia sa...

Flotta bägge dina sjalar, men färgen i det första tycker jag bäst om, men den andra är finare tjocklek.. Men, det är min smak, bägge är som sagt lika fina :) Men stora skillnaden är det ju inte..

ANNEPÅLANDET sa...

Flotte sjal! Som du vet, har jeg strikket et av SMP, og har samme erfaring som deg med dette garnet. Fine farger, til tider nervepirrende tynt, og veldig drøyt. Har ikke prøvd det andre enda. Veldig fint med sånne sammenligninger - og hvis dere skal starte en garnnerd-forening, bør jeg nok bli med der ;-) !
Ha en finfin uke!