tirsdag 2. mars 2010

OL-oppsummering

Neida, dei sportslige resultata frå Canada skar je itte dvele så mye ved, ænna enn å si vi har æll grunn tæll å vara fornøgde, vi som bære sitt i sofaen og glor på. Det var litt uvænt i gårkvæld å itte få det daglige adrenalin-kikket ta en hæll ænna spennende innspurt. Men det skar nok gå ann å venne seg tæll ”roligere” tider å, så lenge det er strikkegån å få kjøpt. Je var sta å kjøfte noen “lykkepiller” frå Drops i går, hmmmmm.

Men her er altså en kavalkade over å je har kost meg mæ å strikke mens våres lændsmenn har slitt og stræva langt bortover mot Stillehavet:

P2144324Kusine-sjalet

P2184411Mathea-sjalet

P2194430Magnhild-sjalet

P2214435 P2214436

Gull-sokker

Detti over her har vøri blogge før og nå kjæm resten:

P3024504

Enda et sjal uten mål og meining, iallefall oppskrift. Meininga var at hele skulle vara kvitt, men je skjønte fort at je hadde for lite gån. Da je itte fækk tak ti mere ta såmmå parti, så slo je brått om og kjøfte blått i stella. Gånet som er brukt er noe så eksklusivt som Senjagarn frå Nille. I mangel på brukbar model fækk stresslessen åt Gubben gjøra den jobben. Gubben har føri tæll Tyskland att og stresslessen kviler etter “heftige” OL-kvelder ;) Trur nok detti sjalet går i “gave-haugen”

 

P3024506

Stresslessen lik seg som model, sjøl om det vart litt motlys mot glaset. Sånn blir det når det er slik luksus som solskinn. Enkelt sjal ta Sandnes Mini Palett. Je lik bæst å byne i ytterkænt på sjal je, for da gjør je unna dei lange omganga mens je er litt ivrig og så går det fort på slutten. Detti sjalet er MITT.

 

P3024509

Je fænt at en bæta ekte akryl-moro frå –80-tallet og laga et barnesjal. Kænskje str. 10 år hæll der omkring. Gånresten i grått vart i si tid brukt sammen mæ det rosa frå Mathea-sjalet over her, i en vest. Den var forøvrig så romslig at den stort sett bære vart brukt dei siste vikun før je fækk Snuppa ;) Litt bomullsgån innimellom her.

 

P3024511

Når det er at rester, så blir det sjerf. Her er to i Mini Palett og et i akryldrømmen. Litt forskjellig størrelse, men dæ er det jo på folk å. Regner mæ at je her har kandidat tæll julegave-alongen for mars, men dæ kjæm je tællbarsatt tæll.

P3024513

Midt under OL fækk vi væta at noen vi kjinner har fått babyen sin en del vikur for tidlig. Nurket vog bære 1500 g og treng sjølsagt no varmt både tæll topp og tå. Da den lokale gån-langeren itte hadde gånet je ville ha, så var je i lageret mitt og fænt Tynn alpakka frå DSA. Resultatet vart to par tubesokker og ei lita inne-lue. Det fysste sokkeparet (i midten) vart sikker “æltfor “stort, så da vart det et mindre. Dom kænn brukes som fingervarmere ;) Min vanlige dåkkemodel er nokså fornærme for itte å få prøve på seg dessi klæa, men hu er rætt og slett for diger. Dæ er a itte vænt mæ, ama. Men hu er vældig kry å da, for det væsle nurket skar hete det såmmå som henner : Miriam.

Ja, detti var altså mitt OL. Det vart mye rillestrikk. Det blir så bællete mæ no vanskelig å følje mæ på når huggu egentlig er ni tidssoner vestover. Dæ fækk je sjå da je i overmot skulle prøve å forminske/forændre ei lueoppskrift atått je såg skiskytterstaffet. For å si det slik, je håper det ældri blir født noe menneksje som passer inn i den luefasongen ;) Je lik itte å række opp, men der var je kjapp gitt.

14 kommentarer:

F I I N F O R M sa...

Hei. Er innom for første gang..;) Her var det mye fint strikketøy å se på ja! Hadde jeg fått til så jevnt og pent strikke-resultat som jeg så her hos deg, hadde jeg nok gjort mer av det! Ha en fin kveld, hilsen Tove.

Rosa sa...

eg er døyvd over at det går an å produsere så mykje på to veker med OL. Eg hadde måtta slå av alt av lyd og bilete for å konsentrere meg om hol-mønster og fine kantar. Nydelegt!!

Stubbetufsa sa...

Kjære Gamleheksa!
Du, så fryktelig mye du har laget under OL, da! Og alle de nydelige skjerfene og sjalene! Jeg er overveldet!
Jeg liker også blått, det er forresten mange i Norge som gjør det...
Jeg har lest de kommentarene du har fått på "Jentene på Toten"-reaksjonen din.
Du skal ikke bry deg med de tøvete kommentarene fra folk som bare er interessert i sin egen vinkling.
Overskriften fra NRK var helt bom. så det så.
Ikke var de jenter, og ikke var de fra Toten. Feilinformering.
"Transvestitter på Toten" hadde vært informativt.

Du skal bare sette haka høgt og skrive dialekta di, kanskje de ikke forstod den???
Aha, og så hadde de korttenkt reagert på noe de forventet var et angrep mot dem!
Huff, sier nå bare jeg!
Nei, vi ska sei ka vi meine, og vise at vi e kvinnfolk, meine no æ!
Og ikke kviskre bare for det at der kanskje der e nån som ikke tåle at vi sei vi e det vi e!

Sånn e det hvis vi kritiserer fjellsaman også, da får vi høre at vi e rasista! Ka e det slags maktbruk no for tida?
Klæm tel dæ, i aill faill!

Silje sa...

Ser ut som du har kost deg under OL. Åssen rækk du dætta så fort? hvis j skulle laga et sjal, hadde j sikkert brukt et år:P

Ruth sa...

Hvor mange uker OL har dere der borte på Toten da? Du må jo ha strikket raskere enn det Northug sprintet. Faderrullan så mange sjal. Jeg blir helt svimmel her jeg sitter.

Det hvite og blå var skikkelig fint altså, jeg tror jeg stjeler et par ideer der gitt.

Jeg har omtrent ikke fått gjort et skapende grand under hele Ol, men nå skal jeg snart ta meg sammen, trur eg.

Ha en super dag i morgen.

ANNEPÅLANDET sa...

For en produksjon!!! Imponert. Har du sovet under OL i det hele tatt? Og så mange fine sjal.
Du er så flink til å bruke opp garnrester! Må innrømme at mine garnrester fra 80- og 90-tallet har havnet hos SFO og barnehager i nabolaget - de vever og fingerhekler etc og trengte garn. Men jeg har ganske mye garnrester av nyere dato og nå skal jeg (muligens) skjerpe meg og bruke det opp. Kanskje.
Ha en fin onsdag!

Havfruen sa...

Etter hvert som jeg skrolla nedover datt haka lenger og lenger ned..visst synes jeg ol har vart lenge men ikke sååå lenge..for en produksjon..dåååner snart. Og ALT var rålekker..
Du imponerer!!!!
Klemmer fra meg:)

Sologbolig sa...

Sjå her ja, så produktiv du har vert. Mye flott håndarbeid. her har også strikkepinnane klirra under Ol, og dess meir spennande det vart, dess fortare gjekk strikkepinnane. Det er godt at vi kan gjera to ting på ein gang, det er det ikkje alle som kan (les:mannfolk !!) . Eg har alltid strikketøy, minst 3, og kosar meg masse med det. På mandag var eg på strikkekafè, der var det kurs i kontstrikking. Eg har vore borti kontstrikking ein gong for leeeenge sidan, så det gjorde seg med ei oppfrisking, gøy var det også. Har du prøvd deg på det ? i går var eg til bergen på shopping i snøkav. Det er 15 mil + ferje herfra til Bergen.....men sonn e' d' å bu her. Ha ein flott dag.

Havfruen sa...

Kan du? Hva tar du for det? Det med blåtoner i var vakkert. Jeg er ei jeans-kjærring så det hadde passet meg...men blir det for mye arbeid?

Hobbygåsa sa...

Nei det er vel bare jeg som kan skryte av gode OL resultater hehe. Men jøss som du har strikket da, og så mye fint! Sjalet i blåtoner er bare lekkert!

Havfruen sa...

Flottings:) Da blir det handel:) Du kan også kontakte meg pr mail på mossan.major@gmail.com

Anonym sa...

Hei.Så mye fint.Jeg har ikke ord.Kjempe rask og kjempe flink.Ja nå er OL ferdig å da går det på Farmen med meg.Ha en kjempe fin Onsdagskveld.Klem fra Bodil..♥♥

FO - 2 sa...

Du er jammen produktiv!
Mye fint her. :)
Det mest sjarmerende er nok de små, små plaggene. Håper at den lille babyen er frisk, og at den nye verdensborgeren vokser seg stor og sterk.

Kjekt å høre at gaven falt i smak. Blomster og bilder. Det er jo det min blogg handler om, så da måtte jeg jo følge opp det. Dumt at glasset var knust da... Hadde ikke bobleplast da jeg pakket det inn, dessverre, men satsa på at konvolutten skulle beskytte det. Jaja, ikke så mye jeg får gjort med det nå... ;)
Håper at det kun var sprekker da, og ikke 1000 knas. Du får bytte det, ja.

Vi blogges.
Klem.

P.S.
Har engasjert folk i "slektsgranskning" her nå. Kommer tilbake med svar. ;)

Living next to me sa...

du fortjener jo nesten medalej i Ol i strikk du da..Flotte ting.også så flott modell ;O)