fredag 8. januar 2010

P for…

POLVOTTER

P1083982

Åssen je kunne kåmmå på dom akkurat nå? Tja, det har kænskje no mæ Polare uteforhold å gjøra.

Den som voks opp på 60-tallet (og før) husser jo dom hemstrikke ullvotta. Dom som tove seg som harde klomper og som det hang snøklædder på, omtrent som PomPonger. Da var det stas å få Polvotter da. Slike som en kunne brette ner, så nylonpælskænten syntes. Glatte, så snøen itte fæste seg fast. Dæ var votta sine dæ. Ittno flere klæddete ullvotter.

P1083983

Men ælt tæll si tid. Nå basar je itte i snøen i timesvis lengre og syns at ullvotter er det likeste som fins. Som oftest da. Gode, doble selbuvotter hæll godt tove votter i Fritidsgån. Ja takk!

Klæ godt på deg og ha ei fin hælj!

ABC runde 2 logo_thumb[2]

 

      Flere P-er finn du HER  hos Petunia

23 kommentarer:

Orlaug sa...

Ja, du verden for ei "nyvinning" når polvottane kom......skulle gjerne hatt det no, i 23 minusgrader.
Tidleg i dag då eg var i floren og fòra sauene måtte eg inn att og ta eitt til par hanskar på meg, DÅ hadde gjerne polvottar vore det rette.
Men no er fingrane tint opp att...og alt er vel.
God helg!

karna sa...

Kjempegodt kommet på!! Jeg har jo polvotter tilgjengelig jeg, litt kjekt å bruke med gode pulsvarmere under når jeg skal gjøre noe ute. Har en bokstavplan jeg også ,-)

Havfruen sa...

Så artig:)) Disse husker jeg godt ja. Som du skriver: dette var vottene sine det:)) Husker med gru ullvottene med pongponger jeg også ja.
Ha en flott fredag:)
Klem:)

Anonym sa...

Hei.Slike hadde jeg også.De var jo varme.For var du nede i snøen så ble jeg jo ikke våte igjenom.Trekker til seg mere fuktighet strikket votter.Men synes det er finere.Liker godt Selbumønsteret.Fint.Ønsker deg en riktig fin helg.Klem fra Bodil...

STEINKJERRINGA sa...

Akkurat sånne polvotter hadde vi her også. Varme og gode..

Mammamiia sa...

aaah... Ble neste litt sentimental her nå! Husker enda mine flotte RØDE polvotter, var SÅ stolt da jeg kunne vise dem fram på barneskolen, for slike hadde de tøffe i klassa også! (var viktig å ikke skille seg ut, - da som nå...)
Nå går det i ull ja... Sitter i skrivende stund og strikker på votter i Pt3 som skal toves. Ungene er så kalde på fingrene om dagen. Pussig.... :)

Så flink du er som følger ABC'en. Jeg begynte jeg og, - kom til B... Jaja... :)
Ha en flott dag, - og helg! Og i dag ser dere vel sola uti Vika og?? :) (ihvertfall på andre sia!)

Anonym sa...

Polvotter... hadde nesten glemt de helt. Nå er det hansker av skinn eller strikk som gjelder. Men er ikke så mye ute å baser i snøen lenger. Flott kommet på.
Ha en varm god helg!

Anonym sa...

Jeg husker så godt polvottene. De var unektelig varme og gode, men nå foretrekker jeg tovede ullvotter eller pulsvarmere jeg også!

Maria sa...

Sådana vantar är varma och goa!
Trevlig helg!

Anonym sa...

Hei.igjen.TUSEN TAKK TUSEN TAKK for kjempe fin gaver.Kjempe fine pulsvarmere.Har aldrig strikket det selv.Så de blir de første jeg har.De var kjempe fine.Takk.Har jeg låv å sett de ut på bloggen min når jeg legger ut inlegg om konkuransen.Gjør det om noen dager.Hadde vell 365 dager på meg.Ønsker deg en riktig fin Fredagskveld.Masse klemmer fra Bodil..

Anonym sa...

Hei igjen.No gjore jeg hvis en tabbe.Ynskyl meg.Skulle vell ikke ha skrevet hva jeg fikk.Hvis de andre får like dan og ikke har fått det.Så ser de hva jeg har skrevet.Ynskyll meg.Klem fra Bodil..Hvet ikke hvordan jeg sletter efter att jeg har lågget av...

Mia sa...

Polovantar, dem kommer jag ihåg, det är inte så ofta jag ser såna nu. Men, jag vill nog helst ha mina yllevantar nu jag också, men som barn hade jag alltid såna :)

Petunia sa...

Jeg tenkte på det i julen da ungene pakket opp gavene sine...
Da jeg var liten, så var vi glad for et par polvotter i presang.. Litt andre tider nå. Men jeg husker mine fine nye røde polvotter:)

Elisabeth Augusta sa...

Nå dukka det opp noen gode minner her, men jammen noen dårlige og. For det ble egentlig mange kalde fingertupper i polvottene etter at de var vaska noen ganger. Og var det riktig kaldt så var det ullvotter inni polvottene. Det var deilig det.

Turid Holm Flaa sa...

Det var et godt og passende temavalg. Jeg var faktisk på utkikk etter polvotter til guttungen i dag, uten og lykkes. Ingenting er varmere, spør du meg! Masse hilsen Turid

Randi sa...

hahaha...nå fikk jeg flash back......da frøs jeg ikke på fingrene da...skulle hatt meg noen polvotter nå:-)
En knaill fin P:-)

Hobbygåsa sa...

Det så godt og varmt ut -flott P-innlegg! Her går det i Hestravotter om dagen :-) Akkurat nå sitter jeg og lurer på om det ser rart ut å reise på butikken med samme klær jeg lufter hunden i... Veldig praktisk i kulden, men kanskje ikke særlig moteriktig :-)God helg!!

Sologbolig sa...

Ja, polvotter har vi virkelig bruk for nå. Flott og aktuelt innlegg. Ha ein fin kveld.

Vilt og vakkert sa...

Heisann! Gode minner blir vekt til live med bildet av polvotten!

Living next to me sa...

polvotter ja, med 4 unger og finne 2 som passet i morgen stresset , det var noe det. det er enkelte ting jeg har fortrengt ser jeg. nå skal jo unga ha tova hjemmstrikka som du sier , eller noen kule tradisjonsrike noen. Uansett så skal det fremdeles være 2 unntatt kjærlighets votten , men en kan jo ha polvott på den andre hånda da. ;O) God søndag F

Lappedamen sa...

Selvfølgelig husker jeg polvotter - har faktisk et par ennå som brukes. De er ikke så fine lenger, men pytt, pytt de er gode å ha på. Er enig med deg at ullotter er best. Men hver til sitt bruk.

Melusine sa...

Polvotter, ja! Det får frem minner fra barndommen da jeg alltid hadde slike votter om vinteren. Nå til dags er de jo erstattet med med hardføre typer og diverse -tex typer. Godt er det, men jammen var det fint med et gjensyn av denne votten :)

Eli Kristin Magnussen sa...

Polvotter er virkelig et ord jeg husker fra barndommens vintertid, fnis! :P Så artig å mimre litt tilbake. Flott innlegg! :D